DATÇA’DA NEREDE KALINIR – HANGİ BELDELERİ GÜZEL & EN İYİ OTELLERİ
Datça’da Gezilecek Yerler yazımızı okuduysanız sıra geldi kalacağınız yeri seçmeye. Sizin için Datça’nın en iyi otellerini derledik.
Ama önce gelin, hangi bölgede kalmanın nasıl bir avantajı ve dezavantajı nedir bir göz atarak sizin için ideal yeri bulmaya bakalım:
OTEL MAVİ BEYAZ PALAMUTBÜKÜ
Datça Seyahati Planlaması – Gelmeden Önce
Datça’ya Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?
Datça’ya uçakla gelecekseniz, en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı ve Bodrum Milas Havalimanı. Datça merkez, Dalaman Havalimanı’ndan arabayla 2.5 saat sürüyor. Bodrum Milas Havalimanı’ndan feribotla geçiş yapacağınız Datça yaklaşık 2 saat mesafede kalıyor. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayolu firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırın deriz.
Araba Kiralamak Gerekir mi?
Datça’da arabasız kalmak düşünülemez bile. Ya hiç bir yere gidemeyip çok sıkılırsınız ya da taksiye bir ton para verirsiniz. Toplu taşıma elbette var ama seferler az ve her yere gitmediğinden çok pratik değil. O yüzden bizce ya üşenmeyin arabanızla Datça’ya gelin ya da buradan araba kiralayın.
1. Datça Merkez: Datça merkez tüm bölgenin en hareketli yeri. Yeme-içme mekanlarına, dükkanlara yürüme mesafesi yakın olayım derseniz merkezdeki seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Datça merkezden denize girilebiliyor ama tahmin edersiniz ki etraftaki koylar daha keyifli.
2. Eski Datça: Eski Datça’da da tarihi taş evlerden dönüştürülmüş butik oteller ve pansiyon seçenekleri var. Datça merkeze yakın ama hala araba mesafesinde. Akşamları daha güzel oluyor. Tarihi dokusu çok güzel ama Alaçatı kadar geniş imkanları olan bir yerleşim değil.
3. Kargı: Kargı Datça’ya yakınlığı sebebiyle tercih edebileceğiniz, denizi güzel bir koy ama neredeyse hiç bir sosyal imkanı yok. 1-2 konaklama seçeneği ile limitlisiniz. Pek restorandı, marketti bulmayı beklemeyin ama zaten Datça sadece 10 dakikalık bir araba yolculuğu mesafesinde.
4. Ovabükü: Kargı’ya göre biraz daha gelişmişse de hala sosyal imkanları epey limitli olan, kendi halinde bir kıyı yerleşimi. Datça merkezden yarım saat araba mesafesinde ama Datça’nın üç güzelleri olarak adlandırılan Ovabükü, Hayıtbükü, Kızılbük koyları birbirlerine çok yakınlar. Buralarda daha butik, kalabalıklardan izole konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.
4. Palamutbükü: Palamutbükü Datça’nın en sosyal imkanları gelişmiş koyu. Kafe, restoran seçeneklerinin olduğu, aynı zamanda her yerinden yüzebileceğiniz bir koy. Knidos Antik Kenti’ne yakın.
5. Aktur: Aktur bir site ve kamp alanı. Kamp yapmıyorsanuz ya da ev kiramaıyorsanız zaten burada konaklama şansını pek yok.
Ruhum dinlesin diyorsanız:
Hiç beklemeden bu hem hesaplı, hem de müthiş keyfili inziva evlerinden birisini bir haftalık tutun: Palamutbükü otelleri. Hepsini tek tek elimizle seçtik. Deniz manzaralı, havuzu, bahçesi, meyve ağaçlarının içindeki bu taş evler ve çiftlik evleri yenilendiğiniz mabediniz olacak. Kafanıza esince arabaya atlayıp etraftaki koyları gezin, tekne turuna çıkın, merkeze inin, denize girin, çıkın yatın. Pamuk gibi olursunuz.
Otel tercih ederseniz de; 1) Palamutbükü’nde bir oda tutabilirsiniz. 2) Diğer seçeneğiniz de aynı planı Kargı Koyu’nda kalarak yapmak. Kargı Koyu merkeze çok daha yakın olduğundan kafanıza estimi insana karışması daha kolay.